Činíš skutky lásky? Čin má větší váhu než pouhopouhá slova. Vidíš taky ty neshody ve tvém okolí? Nebo jsou přímo ve tvém životě? Někdy by bylo lepší nemluvit. Zkusil jsi být někdy v silenciu? Silencium znamená ticho. Být sám v tichu je samozřejmě lepší než ve skupině lidí. 

 

Lidé, kteří se rádi vyjadřují, jsou energičtí, si často neuvědomují, že bys byl rád sám se sebou ve svém nitru. Neustále tě mohou rozptylovat a ovlivňovat. Pomůžeš, usměješ se a jdeš dál. Často slýcháš to nejspíše nejpoužívanější slovo děkuji, ale nemusí to být až tak běžné. Vděk se může lišit podle skupin, ve kterých se ocitáme. 

zdroj

Pravděpodobně znáš nějakou osobu, která se rozdala těm nejhorším. Plivali na ni, vysmívali se a chechtali se. Tento člověk mohl zůstat sám. Kdekdo mu nadával, posmíval se a vtipkoval a jeho bezmocí se nedůstojně bavili. Ale i tento člověk se mohl obětovat za mě, vůbec se nemusel bránit, aby mě zachránil. V slzách na tuto osobu můžu myslet, vzpomínat a vědět, že za mě nesl trest. 

Odpuštění je cestou lásky. Jsme ohromeni, když si uvědomíme, kolik lidí začíná nový den rozebíráním toho včerejšího. Jsou za každou cenu rozhodnuti přenést si do nového dne všechna selhání a nezdary včerejška a nový, jinak možná nádherný den s Bohem, se takto zkazí. 

 

V tomto nám může pomoct kniha od Garyho Chapmana, která je hrdě nazývána 5 jazyků lásky. Ukazuje, jak porozumět svému partnerovi, ale nejen jemu. Pomocí testu můžeš zjistit, jak vycházet a spolupracovat se svými kolegy, přáteli nebo rodinou. Utužíš vztahy a vazby v našem souznění. Každý člověk tak zjistí, jaký jazyk k němu patří. Poznáš na sobě a na druhých, co může být oceňováno. Provázet nás životem může slovo ujištění a uznání, pozornost, přijímání darů, skutky služby nebo fyzický kontakt. Může to být jeden z tvých jazyků nebo kombinace maximálně dvou jazyků lásky. Prvním jazykem je slovo ujištění. Partnerovo uznání a ocenění je pro tebe důležitější než jeho činy. Druhým je pozornost. Potřebuješ, aby s tebou partner vše sdílel a trávil co nejvíce času. Přijímání darů je dalším jazyk. Přece to nemusí být nic drahého, jen maličkost, kterou ti dá tvůj protějšek najevo, že na tebe myslí. Následují skutky služby. Zajímavé je, že skutky služby jsou doménou mužů. Tím, že pro tebe vykoná různé činy, ti vlastně dává najevo, že tě miluje. Ale ženy neumí tento projev lásky tolik ocenit. Posledním jazykem je fyzický kontakt, kterým je třeba i pohlazení, objetí, zkrátka jakýkoliv fyzický dotek mezi partnery.

 

Konej bez váhání činnosti, které tě napadnou. Spíš poslouchej a nech se objímat hlasy přírody a celého světa. Tak mu porozumíš.

www.signaly.cz/podporte