„Heathen“ je v pořadí čtvrtá deska zpěváka, rapera a hlavně producenta Gawviho. Album vyšlo 10. dubna 2020 a přineslo skvělou message do aktuální situace. Jeho styl hudby se mírně podobá světoznámým umělcům, jako je například Post Malone a s jeho novým revolučním zvukem rozhodně zaujme spoustu mladých lidí, nejen křesťanů.

 

Zdroj

 

Kdo je to GAWVI?

 

GAWVI, vlastním jménem Gabriel Alberto Azucena, už dlouhou dobu působí na křesťanské hudební scéně jako velice schopný hudební producent. Od roku 2008 začal působit v labelu (nahrávací společnosti) Reach Records, kde spolupracoval s nynějšími hvězdami jako jsou Lecrae a Trip Lee (například společný hit Manolo – Trip Lee feat. Lecrae). Získal cenu GMA Dove Award na 46. ročníku GMA Dove Awards v kategorii Rap/Hip Hop album roku, za produkční práci na Anomaly od Lecrae. V roce 2016 se rozhodl vydat své první debutové album „Lost in Hue“ (=ztracen v odstínu), kde představil svoji autorskou tvorbu a zároveň svůj originální styl. Dále pokračoval ve své kariéře a vydal další dvě alba „We Belong“ a „Panorama“, která mu pomohla usměrnit svůj hudební styl a po všech předešlých zkušenostech tento rok vydal svoje čtvrté album „Heathen“ (=pohan).

 

 

Album „Heathen“

 

Gawvi svoje album pojmenoval „Heathen“ (=pohan). Proč pohan? Jde o to, že album jde tak trochu proti církvi a snaží se rozbořit některé nezdravé kulturní normy. Sám říká, že byl se svojí tvorbou označen za pohana, ale ne jako hříšník nebo špatný člověk, ale protože šel proti církvi. Jeho poselství spočívá v tom, jak se na lidi dívá Bůh. Bez rozdílu přijímá všechny a všem dává stejně cenné příležitosti. Podle něj nezáleží na tom, kterou církev člověk navštěvuje, ani jestli vůbec člověk církev navštěvuje, jde hlavně o osobní vztah s Bohem.

 

Také slovo pohan v původním řeckém významu slova ethnos má ještě význam i jako slovo jiný nebo z jiné kultury. V Bibli je toto slovo používáno pro lidi, kteří nebyli židé, nebo pro lidi s jiným kulturním zázemím. Gawvi tento význam vysvětluje jako být sám sebou, a proto chce jít vlastní cestou a udělat něco originálního, co je opravdu z něj a zároveň, co není pro křesťany úplně obvyklé.

 

Gawvi se v hudbě zaměřuje na svůj osobní růst, chce spojit autentičnost s líbivostí a zaujmout tak většinu dnešních mladých lidí. V tomto albu byl inspirován hlavně dopisy apoštola Pavla a snaží se lidem ukázat to, jak mohou některé standardy přijatelnosti ve světě omezovat Boží jednání v našich životech. Gawvi se tak v tomto albu staví do role outsidera, pohana a ukazuje posluchačům pohled z této pozice.

 

Po hudební stránce je album opravdu originální a nadčasové. Je opravdu důkazem, že Gawvi je velmi schopný a nadaný producent, zpěvák i raper. Na jeho albu můžete slyšet i jiné umělce, jako jsou třeba Trip Lee, Aklesso, Daramola a další. Více se můžete dozvědět v krátkém dokumentu, který Gawvi o albu natočil.

 

Odkaz na album „Heathen“ zde.

 

www.signaly.cz/podporte