Papež František se modlil za ukončení pandemie ve světě. Jak prožívat bohoslužbu v čase "bez liturgie"? Youtuber Petr Ludwig natočil video o možnostech prevence před nákazou koronviru.  Více v minutových zprávách Signály News. 

Svatý otec se o víkendu vydal na soukromou návštěvu baziliky Santa Maria Maggiore a do kostela sv. Marcela v Římě, aby se pomodlil za konec pandemie, její oběti, nemocné, zdravotníky a další. Papež František putoval z baziliky pěšky po ulici Via del Corso do kostela sv. Marcela. Tam je umístěný kříž, který byl v roce 1522 nesen v procesí za ukončení "velkého moru" v Římě. zdroj.

Zdroj: Vatican Media

Papež František také místní Charitě věnoval finanční pomoc ve výši 100 tisíc euro na pomoc v boji proti zastavení koronaviru. Peníze by měly podpořit zachování „základních služeb pro chudé a zvláště zranitelné lidi“, tedy chod charitních jídelen, azylových středisek, ubytoven pro bezdomovce a dalších obdobných zařízení. Papež František svým gestem vyjadřuje duchovní blízkost a „otcovské povzbuzení všem, kteří trpí současnou epidemií a pečují o potřebné“. zdroj

 

Také věřící se po celém světě přidávají ke společné modlitbě za zastavení epidemie koronaviru. Každý den ve 20:00 hodin se modlí růženec a Korunku k Božímu milosrdenství.

 

Na youtube kanálu Liturgie.cz vyšla Liturgie v rodině jako inspirace k prožívání bohoslužeb v rodině v čase „bez liturgie“. K tématu si doporučujeme stáhnout i užitečné aplikace – např. misál, IZIDOR, modlitbu breviáře či kancionál. Ke mši svaté je možné se připojit prostřednictvím živých přenosů na Televizi NOE nebo si vybrat na www.mseonline.cz

 

Youtuber Petr Ludwig, který se věnuje popularizaci vědy, natočil důležité video o možnostech prevence před nákazou koronaviru, ve kterém vysvětluje mimo jiné, proč je dobré nosit ochrannou roušku. 

https://www.signaly.cz/info/podporte-signaly-cz