Jak ovlivňuje šíření koronaviru v Itálii místní církev? Jak zpěvák Justin Bieber prožívá víru v Boha? Asia Bibi chce žádat o azyl ve Francii. Přinášíme další minutové zprávy z křesťanského světa.

V těchto dnech stále stoupá počet nakažených koronavirem. Na Filipínách na Popeleční středu sypali kněží věřícím popel na hlavu (místo "kreslení" křížku na čelo), aby tak zamezili šíření nákazy tímto virem. V Evropě má nejvíce nakažených Itálie. Místní vláda nařídila pozastavení náboženských obřadů. Kostely ale zůstávají otevřeny pro osobní modlitbu věřících. Uzavřena jsou také Vatikánská muzea. Během generální audience na Svatopetrském náměstí v Římě vyjádřil papež František vděčnost všem, kteří pomáhají lidem postiženým koronavirem: „Chci vyjádřit svou blízkost trpícím nákazou koronavirem i zdravotníkům, kteří se o ně starají, stejně jako úřadům a všem, kteří pomáhají pacientům a snaží se šíření infekce zastavit.“ 

zdroj: https://www.krestandnes.cz/papez-nezrusil-kvuli-koronaviru-msi-na-audienci-podaval-ruce/

https://www.vaticannews.va/cs/cirkev/news/2020-03/italsti-biskupove-zruseni-bohosluzeb-pusobi-utrpeni-knezim-i-ve.html

zdroj: radiovaticana.cz

Zpěvák Justin Bieber promluvil po delší době o svém duchovním růstu ve víře v Boha. Po jeho křtu v roce 2015 se jeho život začal postupně měnit. V rozhovoru pro Apple Music řekl, že se rozhodl jít „hlouběji“ do křesťanské víry. Stále více si uvědomoval, že „věří v Ježíše,“ který za něj zemřel na kříži, ale věděl, že nežije život poslušnosti. Bible říká, že bez poslušnosti není skutečná víra. Nyní ví, že Bůh ho miluje kvůli tomu kým je, a že Jeho lásku si nemusí získávat dobrými skutky.

zdroj: https://www.krestandnes.cz/justin-bieber-se-kaje-nebyl-jsem-ve-sve-krestanske-vire-vubec-uprimny/

zdroj: France 24

Pákistánská křesťanka Asia Bibi kvůli falešnému obvinění z rouhání proti Mohamedovi strávila ve vězení 10 let svého života. Uznává, že by bez víry tolik let ve vězení nepřežila. Žalobcům upřímně odpustila a stále se přiznává ke katolické víře. V budoucnu by chtěla být po boku těm, kteří stále trpí v její vlasti kvůli nespravedlivému zákonu o rouhání. Po ročním azylu v Kanadě chce žádat o azyl ve Francii, kde mimo jiné proběhne prezentace její knížky „Konečně svobodná“. Knihu napsala společně s novinářkou Annou-Isabellou Tolletovou, která se angažovala v jejím propuštění z pákistánského vězení.

zdroj: https://www.cirkev.cz/cs/aktuality/200226asia-bibi-se-setka-s-prezidentem-macronem-chce-zadat-o-azyl-ve-francii