Milí spolusignálníci,

nacházíme se v opravdu výjimečné situaci. Uzavření škol, kostelů, sportovišť, hospod a spousty dalšího se může zdát omezující, pamatujte ale prosím na to, že je to vyhlášeno kvůli zpomalení epidemie a ochraně vás a vašich blízkých.

Dle prohlášení českých a moravských biskupů (plné znění zde) jsou zrušeny v podstatě všechny bohoslužby a věřící mají dispenz. Zároveň prosí o přímluvnou modlitbu každý den v osm večer, za nemocné, pracovníky IZS, za celou tuto situaci. 

Bohoslužby budou vysílány v televizi, online i v rádiu. Souhrn vysílaných bohoslužeb najdete například zde

Abyste trochu uklidnili hlavu, přečtěte si dobrý názor od Orko Váchy, statistické shrnutí celé situace nebo koukněte na video na toto téma (ač je vydané 9. března a ne vše tedy platí). Oficiální údaje najdete na této stránce, spravované Ministerstvem zahraničí. Máte-li vy sami tip na dobrý článek, podcast či video, nebojte se je hodit do komentářů.

 

Prosím, buďte opatrní a nepodceňujte to. Tahle (třeba pro vás) lehčí chřipka může ublížit někomu, koho máte rádi. Dodržujte opatření, umývejte si pořádně ruce (ovšem to dělejte vždycky, neřekli byste, kolik vysokoškolských zaměstnankyň tak nečiní), zbytečně nikam nechoďte a hlavně - nepropadejte panice. S chladnou hlavou to jde vždycky všechno líp.

 

Za celý signálový tým přeju pevné zdraví a klid v duši.

Vaše 

Katusi

 

P.S. A prosím, prozraďte mi někdo, proč všichni nakupujou polohrubou mouku? 

zdroj