Jak dopadlo v Praze Mistrovství Evropy kněží ve Futsalu? Global Money Week proběhne v České republice poslední týden v březnu. Kdy a kde se uskuteční celostátní setkání mládeže? Více se dozvíte v dnešních signálních zprávách!

 

Mistrovství Evropy kněží ve Futsalu se uskutečnilo tento týden v Praze. Český tým se vybojoval desáté místo, což je zatím nejlepší úspěch ze všech ročníků. V zápase o deváté místo ve čtvrtek Češi podlehli Chorvatsku až po penaltách. První místo získali Poláci, na druhém se umístila Bosna a na třetím Portugalsko. Za Českou republikou se umístili například: Itálie, Kazachstán či Srbsko.

(zdroj:https://sport.tn.nova.cz/clanek/evropsky-sampionat-knezi-slibuje-zivy-a-agresivni-futsal.html )

Český tým na Mistrovství Evropy kněží ve Futsalu (zdroj: Facebook)

Poslední březnový týden se v České republice uskuteční Global Money Week (GMW), který si klade za cíl zvýšit finanční gramotnost napříč generacemi a posílit znalost hodnoty peněz, jejich získávání a efektivní hospodaření s nimi. Po celé ČR budou probíhat akce zaměřené na podporu finančního vzdělávání dětí a mládeže. Zapojí se základní a střední školy, knihovny, dětské domovy, finanční instituce a široká veřejnost. Posláním GMW je bojovat proti chudobě, podporovat finanční gramotnost a šířit osvětu v oblasti finanční prosperity napříč generacemi.

(zdroj: http://www.fgdoskol.cz/gmw-2020/)

 

V srpnu v roce 2021 proběhne v Hradci Králové celostátní setkání mládeže (CSM). Taková setkání probíhají v České republice přibližně jedenkrát za pět let. Poslední CSM se uskutečnilo v Olomouci v roce 2017, kam dorazilo přibližně šest tisíc mladých. Přípravy CSM 2021 začínají již v těchto dnech. O přípravách tohoto setkání budeme na signálech průběžně informovat.

(zdroj:https://www.cirkev.cz/cs/aktuality/200213celostatni-setkani-mladeze-probehne-v-hradci)

 

https://www.libesice.com/wp-content/uploads/2017/08/CSM-Olomouc-3.jpg
Foto z CSM 2017 v Olomouci (zdroj: https://www.libesice.com/wp-content/uploads/2017/08/CSM-Olomouc-3.jpg)