Jak dopadlo sčítání v katolických kostelích? Co velkého se chystá v červenci v Budapešti? Jaké je být v centru epidemie? Dozvíte se v dnešních signálních zprávách!

 

 

V říjnu 2019 proběhlo v kostelích sčítání lidu. Podle dat ČBK se ho zúčastnily tři čtvrtiny všech pravidelných návštěvníku bohoslužeb. A výsledek? Minimálně jednou týdně chodí do kostela 375 000 lidí, což je něco málo přes 8 % všech pokřtěných v ČR (pokřtěných je asi 43 % obyvatel). Zato na Vánoce se bohoslužby účastní až 40 % obyvatel! Anketa, pořádaná jednou za pět let, odhalila, že celá pětina pravidelných návštěvníků kostela je mladší 20 let, což je rozhodně pozitivní. Vyšší účast na bohoslužbách je na Moravě (skoro dvakrát více, než v Čechách!), zajímavé je i věkové rozložení věřících (v mladších ročnících převládají muži, v nejstarších naopak ženy). (zdroj)

 

Budapešť. Červenec. Worship. Těmito třemi slovy lze shrnout akci chystanou na budapešťském stadionu 18. 7. 2020. Patnáct worshipových zpěváků a kapel (Chris Tomlin, Martin Smith a další), spousta mladých lidí - a i vy se na tohle největší setkání chval můžete dostat. Signaly.cz pro vás mají dva lístky, sledujte náš Facebook. Více info o této události zde.

 

Epidemie koronaviru momentálně plní média. Čínský pastor žijící přímo v epicentru prosí celý svět, aby této situaci věnoval modlitbu. Tento anonymní duchovní poslal dopis globální církvi a kromě prosby o modlitbu také popisuje, jaký je teď život ve Wu-Chanu. Ven chodí jen s rouškou a jen pro nezbytné potraviny, všichni se pohybují v nejistotě - jsou či nejsou nakažení? A pokud ano, nenakazili někoho ze svých blízkých? Posiluje ho víra a apeluje na zahraniční věřící, aby podpořili lidi v krizové oblasti modlitbou. (zdroj)

 

www.signaly.cz

 

 

Napsala: Katuši