Fašanku, fašanku s červenými fúsy, aj ten čert bachratý tancovat musí…. zazpíváme si ještě do úterý. Potom se liturgický rok překlopí do doby postní. 

 

zdroj

I letos Signály v tomto čase nabízejí službu duchovního on-line doprovázení. Zapojit se může každý registrovaný.

Dobře se připravit na Velikonoce, to je oč tu běží. Jenže jak to udělat? Víc se modlit? Odříct si něco příjemného? Zaměřit se na potřeby druhých? S vhodnou volbou, jak prožít čtyřiceti denní období před svátky Zmrtvýchvstání, vám může pomoci duchovní „kouč“, se kterým je možné komunikovat prostřednictvím internetu. K dispozici vám jsou ochotní kněží, řeholníci a řeholnice, kteří se do on-line doprovázení zapojili. 

Jestliže tě zaujala možnost konzultovat svoje postní snažení s „přítelem na síti“, připoj se ke společenství Postní doba 2020. Nejlépe do úterý 25. února. Kouče a zájemce přiřadíme losem. Komunikovat spolu můžete přes vzkazy na Signálech, emailem, po telefonu anebo jakkoli dle vaší domluvy. Na začátku byste se měli vzájemně představit a dohodnout se na způsobu prožívání postní doby, na konkrétních předsevzetích. V průběhu postní doby pak cca jednou týdně, nejlépe v neděli si napsat, jak se v uplynulém období dařilo, co bylo snadné, co těžké, poradit se, povzbudit. Pro lepší představu si můžeš přečíst ohlasy postního koučinku z roku 2017 .

Zaujala tě možnost zapojit se do prožívání postní doby společně se Signály? Nezapomeň se tedy stát členem společenství Postní doba 2020.

Pokud jste kněz, řeholník/řeholnice či jáhen a mohli byste nabídnout službu duchovního on-line doprovázení, napište zprávu na email [email protected]. Děkujeme.