Zajímá nás váš názor a proto jsme se rozhodli každou středu položit vám anketní otázku na různá témata. Minulou středu jsme se na našem instagramu zeptali, jaký je váš oblíbený křesťanský interpret, kapela nebo skupina...Vždyť většina mladých křesťanů si aspoň čas od času pustí nějaký duchovní song. A pro mnohé jde o způsob spojení s Bohem nebo o modlitbu. Přišla nám spousta odpovědí, pojďme se podívat, kdo nejvíc lahodí vašim uším. Třeba se i díky našemu přehledu dozvíte o zajímavé kapele, která vás doteď míjela. 

 

1. Kapela ESPÉ

Když se řekne ESPÉ, většině mladých lidí si vybaví projekt Godzone (evangelizační turné). S populární křesťanskou show je neodmyslitelně spjatá. Třeba devatenáctiletá Jana z farnosti Český Krumlov na Instagramu uvedla, že díky této slovenské kapele je její den mnohem příjemnější. Ke spojení s Bohem jí nejvíc pomáhá píseň ,,Zdvihni svoj hlas,. Kapelu Espé můžete pravidelně slýchávat i v Česku, zatím každý rok vystupovala třeba na multi-žánrovém festivalu UNITED na Vsetíně. 

 

2. a 3. PiarMusic  a Hearbeat

Druhé a třetí místo patří znovu chválovým kapelám. Jednou z nich je PiarMusic a tvoří jedno velké společenství. Dvacetiletý Jakub z Ostravy nám napsal, že se mu toto společenství zalíbilo na CampFestu: ,,Během chval se četlo i z Písma svatého a bylo to absolutně nepopsatelné,, dodal závěrem. Pod seskupení PiarMusic patří také Hearbeat, rapper Martin Augustin Dvornický nebo třeba Godknows...

 

4. Envej 

Křesťanský rap? Existuje a i v Česku máme interpreta, který umí zaujmout. Říká si ENVEJ, je mu 29 let a nedávno vyšlo jeho nové album OUTLAW. Jde o jeho nejvíc osobní a autentické dílo v desetileté kariéře, kterým završuje své dosavadní působení. Šestnáctiletá Nikol z Písku napsala. ,,Konečně je tu někdo, kdo oslovil mladé publikum a skrze moderní hudbu osloví i nevěřící, díky za to!,,

 

5......Hillsong, forKINGANDCOUNTRY, Leeland ...

Na páté místo vaše hlasy vynesly zahraniční worshipovou legendu - kapelu Hillsong původem z australského Sydney. Je stále nesmírně populární, své první album přitom vydali už před osmadvaceti lety. Vysoko se umístilo také uskupení forKingAndcountry nebo třeba Leeland. Dále jste nám napsali, že rádi chodíte na chvály Brno Worship nebo máte rádi Chrise Tomlina, Bethel Music či Pyramid Park. 

 

Pyramid Park 

 

 

Napsal: Albín Augustín Balát