Zdroj: https://www.taize.fr/cs_article9962.html

Ve dnech 28. 12. 2019 - 1. 1. 2020 probíhá 42. evropské Taize setkání mladých, tentokrát v polské Wroclavi. V sobotu 28. prosince promlouval bratr Alois z komunity Taize k účastníkům setkání. V promluvě zazněla mimo jiné tato slova: 

Když jste dnes přijeli, dostali jste „Podněty pro rok 2020“. Mají název: „Neustále na cestě, ale nikdy nezbaveni kořenů“. Těmito slovy byl kdysi popsán život jedné Polky, Urszuly Ledochowské. Byla to žena, která předběhla svou dobu. Navštěvovala mnohé země, ve kterých se postupně usazovaly její sestry voršilky. 

V Polsku dala víra mnoha lidem hluboké kořeny a umožnila jim, aby i v těžkostech prokazovali mimořádnou odvahu. I my bychom chtěli, aby naše víra zakořenila hlouběji, a to tím, že přijmeme lásku, kterou má Bůh ke každému z nás.

Zdroj: https://www.taize.fr/cs_article9962.html

Dnes večer jsme slyšeli úryvek z 1. knihy Mojžíšovy, který nám představuje osobu Abrahama a vyzdvihuje to, že všechno opustil, spoléhal na Boží příslib a spolu se svou manželkou Sárou se vydal do neznámé země. 

Odvažme se být stejně radikální jako oni! Věřme, že nás Bůh vede. On způsobuje, že odkládáme strach a začínáme mít důvěru. Důvěra v Boha nás volá, abychom odložili svoje falešné jistoty.

Spoléhejme na přítomnost Ducha svatého. Dá nám odvahu v dobách zkoušek a také vynalézavost, kterou potřebujeme v této etapě lidských dějin, kdy se vše závratnou rychlostí mění. 

Plný text znění promluvy naleznete zde:

https://www.taize.fr/cs_article27095.html

Více informací o setkání:

https://www.taize.fr/cs_article9962.html

Zdroj: https://www.taize.fr/cs_article9962.html

Autor: Maajenka

https://www.signaly.cz/info/podporte-signaly-cz