Na adventním věnci jsme zapálili první svíčku a máme tu první adventní článek.

 

Příprava na Vánoce není o velkolepém úklidu, balícím papíru a zástupech v obchoďácích. Advent je skvělá příležitost pro uklidnění se, pro rozjímání, pro čas s blízkými, které tak třeba vytrhnete z těch věčných honů za dárky a ingrediencemi do cukroví. 

 

K adventu patří roráty. Ve spoustě farností jsou aspoň jednou týdně dobrým zvykem (mám na mysli ty pravé, ranní) a bylo by škoda, kdybyste ani jednou nezašli, nejlépe, až přes noc napadne sníh a bude vám křupat pod nohama, až půjdete do tichého a temného kostela. Nebo využijte možnosti audiororátů, zvlášť pokud dojíždíte do práce a na ty klasické se nedostanete. 

 

K právě nakousnutému období najdete každoročně spoustu inspirativních textů i tady na Signálech. Například adventní impulzy, kompilační-inspirační proklikávací článek u Žen, matek, manželek nebo prvonedělově adventní text na blogu Učící církev. 

 

A nechybí samozřejmě adventní výzva od ČBK, letos v duchu Christus Vivit

Všechny další informace i celou výzvu najdete zde: https://www.cirkev.cz/cs/aktuality/191128adventni-vyzva

Koná se během adventu ve vašem okolí nějaká zajímavá akce, ať už přednáška, výstava či koncert? Budu moc ráda, když mi o ní dáte vědět a třeba to ostatní inspiruje a navštíví ji. Já mám jeden tip už teď - na chvilku zpomalte a zastavte se na předvánočních/adventních trzích, když kolem budete mít cestu. Mezi vším tím spěchem na mě vždycky působí jako rozzářené bubliny klidu, kde se lidi potkávají a baví.

Pěkný prvonedělně adventní večer...

...a pozor na svíčky na věnci, já už si zvládla pokapat ubrus.

Autor: Katusi

https://www.signaly.cz/info/podporte-signaly-cz