Ahoj!

Jak si každý z vás bezpochyby všimnul, slibovaný redesign je už nahozený. Potýkáme se sice s technickými potížemi, ale snažíme se to doladit co nejrychleji, aby vše zase šlapalo jak má. Takže za celý tým prosím o trpělivost, věřím, že to nakonec doladíme tak, aby to bylo komfortní pro všechny.

 

Kdo napjatě čekal na nový díl Církve za oponou, dočkal se! Díl sedmý, který se zaobírá anulací manželství, vyšel včera večer na našem Youtube kanále a pokusí se odpovědět na některé ošemetné otázky s anulací spojené. Uvidíš například kancléřku pražského arcibiskupství a advokátku u církevního soudu Marii Kolářovou nebo otce Marka Miškovského, který je v záležitostech církevního práva kovaný. A samozřejmě nemůže chybět ani moderátor Ondra!

Teď trochu delší čtení. Došlo ke změně některých pravidel používání našeho webu. Registrovat se nově mohou jen uživatelé starší 12 let (I2), za chování dětí a mladistvých jsou zodpovědní rodiče (celá změna I4). Další změna se týká bodu I7 (registrace propojeným účtem nebo věci ohledně hesla). I10c nově dodává, že „Provozovatel nenese zodpovědnost za data, která budou sdílena mimo doménu signály.cz, ať už uživatelem samotným nebo jinými uživateli. Požadavek na smazání těchto dat nelze uplatňovat.“ Další změny se týkají článku III4, kdy přibyl bod b (právo provozovatele zrušit účet, který porušuje pravidla signály.cz. Ve stejném článku přibyly dvě zásady, 6. a 7, týkající se jednak bezpečnosti a jednak uživatelského komfortu. Ve článku IV je specifikováno, kdy může být smazána profilová fotografie. Důležitý je bod IV3d – pozor, pravidla používání se vztahují i na soukromé zprávy! V sekci zabývající se blogy přibylo pár písmenek – d až h. Tato upřesňují práva a povinnosti správce blogu a další. Nakonec zmíním úplně nejposlednější (doslova) změnu – přibyl bod V6 „V případě sporné situace má právo konečného rozhodnutí koordinátor projektu, případně jím pověřené další autority, které určí.“ Pravidla najdeš zde (ale to určitě dobře víš ;)

 

Momentálně běží na našem e-shopu totální výprodej od triček přes kartáčky, (naprosto super) gymsacky až po sluneční brýle všech barev, takže neváhej, některých velikostí a barev triček už je poskrovnu (a ten batůžek má dokonce dvě kapsičky!). Zároveň nás tím podpoříš. To jde i jinou formou, například na darujme.cz. Více na https://www.signaly.cz/info/podporte-signaly-cz. Za každou pomoc i modlitbu budeme rádi!

 

Zároveň bych ráda zmínila, že dům sv. Josefa na Gruni (v té nejhezčí části Beskyd) hledá provozní a technického správce. Majitelé nám každý rok poskytují hlavní cenu do soutěže Blog roku a kdybys věděl o někom, kdo by měl o místo zájem, budu moc ráda, když mu tuto informaci předáš. Pro více info mi stačí napsat na Signálech nebo na [email protected].

 

A co říct závěrem? 

Přeju hezký podzim, minimum splínů z šedých plískanic a doufám, že se přečteme na Signálech J

Za celý tým

Šéfredaktorka Katusi