Zdroj: https://mojebilemisto.cz/

Blíží se rok 2020. Na webu „Bílé místo” mohou mnohé ženy nalézt diář, který se pro ně stane v novém roce pomocníkem a povzbuzovatelem pomáhajícím neztratit zaměřenost na Boha po celý rok. Tento diář s titulem „Jeho plány, moje plány“ totiž mimo jiné obsahuje verše a podněty připomínající pravdu o Bohu a o sobě samé a umožňuje každý měsíc začínat s Bohem díky stranám pro modlitební úmysly a vděčnosti. Ženy v něm naleznou také prostor pro vlastní reflexi a kreativitu. Jaký příběh stojí za tímto pozoruhodným diářem? Zeptali jsme se přímo jeho autorky - Karolíny Zvoníčkové:

Jak vznikla myšlenka vytvořit diář tohoto druhu? 

Zdroj: https://pixabay.com/cs/

Vídala jsem nádherné křesťanské produkty v zahraničí. Častokrát mě nadchly tak, že jsem měla až slzy v očích. Něco takového mi u nás chybělo, a protože mám k designu i papíru blízko, rozhodla jsem se takový produkt vytvořit. Položku „vytvořit diář“ jsem měla na seznamu snů sice už několik let, ale až letos se mi ji podařilo zrealizovat.

V čem vidíte největší potenciální přínos diáře „Jeho plány, moje plány“ pro životy žen, které ho budou užívat?

Diář je produkt pro každodenní používání, provází ženu každým dnem roku. Doufám, že každé ženě přinese poselství, že je milovaná Boží dcera, o kterou je dobře postaráno, a která se na svého nebeského Otce může plně spolehnout. Že ji v této pravdě bude každý den utvrzovat, že ji bude povzbuzovat a pomáhat na cestě s Bohem. 

Zdroj: https://mojebilemisto.cz/

Tvorba a práce na diáři od první myšlenky na jeho vznik až po jeho distribuci ženám jistě stála a stojí množství úsilí a práce. Kolik lidí se na tvorbě a práci podílelo a podílí? 

Práce na diáři a okolo nebylo málo, ale je to věc, kterou dělám s obrovskou radostí. Za vším, co se děje na Bílém místě, stojím sama. Ale určitě to není jen o mně, třeba bez mého manžela a jeho všestranné podpory by to nešlo. A ještě mě napadá, že fotky a video diáře jsem si nechala udělat od kamarádů https://simmerandsimmer.com/.

Máte nějaký vtipný, nebo zajímavý zážitek z práce na diáři, o který se chcete podělit?

Zdroj: https://mojebilemisto.cz/

Napadají mě dva milé zážitky. Jedno ráno jsem se probudila s tím, že v diáři musím změnit jeden font písma, předtím jsem nad tím vůbec neuvažovala. Bylo to skoro před odesláním do tisku. Brala jsem to za takové milé pošťouchnutí od Ducha Svatého, který ví o každé maličkosti.

Druhá věc není až tak zážitek, ale od doby, co tvořím papírenské produkty, mám nesmírnou touhu „osahat“ každou knihu a publikaci, kterou jen zahlédnu. Zkoumám vazbu, papír, povrchovou úpravu… Můj manžel se mi za to častokrát směje. Mám to tak třeba i v kostele s kancionály. :-) Ty plátěné se zlatou ražbou mám nejradši. 

Bude tento diář v roce 2020 i Vaším průvodcem a pomocníkem?

Ano! Rozhodla jsem se pro šedý. I když si chci dát na chvíli od diáře pauzu, abych se na něj pak mohla dívat novýma očima a vidět možnosti, jak ho na příští rok třeba ještě vylepšit (na příští rok – dá-li Pán :)). 

Co byste chtěla vzkázat, či popřát ženám do roku 2020?

Aby mohly každým dnem víc a víc zakoušet Boží lásku, přízeň a milost. Aby pro nás byl rok 2020 rokem nové blízkosti Bohu a Jeho srdci. 

Zdroj: https://mojebilemisto.cz/

Více informací o diáři naleznete na webu:

https://mojebilemisto.cz/produkt/diar-2020/

 

Autor: Maajenka